BIH

Brejkdenseri se pridružili borbi za liječenje malog Arslana

A. GRABOVICA

30.1.2018

Sudbina malog Arslana Kulačića posljednjih dana uzdrmala je ali i ujedinila u isti mah Bosnu i Hercegovinu. Pomoć i podrška pristizala je i iz regiona i brojne dijaspore, a zahvaljujući dobrim ljudima Arslan je od danas u rukama ljekara u Turskoj.

Humanitarnoj akciji pridružile su se i mlade Sarajlije poznate po uličnim brejkdens (Brakedance) izvedbama u centru grada čime su privlačili pažnju prolaznike, te na taj način skupljali novac za putovanja na takmičenja.

-Danas smo ovdje ispred plesnih škola Jang Fors (Young Force) i Freš Dženerejšn (Fresh Generation) kako bi dali svoj doprinos za pomoć Arslanu. Svake godine do sada ljudi na ulicima širom BiH podržavali su nas u uličnim izvedbama od čega smo putovali na takmičenja, a danas mi tražimo pomoć za našeg druga Arslana – kazao je za avaz.ba predstavnik ovih škola Armin Bečić.

Kako kažu na ulice su izašli da skupe simboličnu cifru, onoliko koliko je u njihovim mogućnostima.

-Pokušat ćemo skupiti novac, a sve u skladu sa našim stilom i hobijem. Ovo je naš nijet, a ostat ćemo sat do dva, a ukoliko nas vrijeme posluži opet ćemo to ponoviti kroz koji dan – dodao je Bečić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.