DONACIJA

Akcija "Moja kosa, tvoja kosa" na odziv naišla i u Srebrenici

Na fotografiji srebrenički frizer Ahmed Usti. Fena

Fena

22.3.2018

U akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka "Moja kosa, tvoja kosa" uključili su se i Srebreničani, a povratnik Irvin Mujčić, koji više od tri godine nije kratio svoju kosu, rado se odazvao kako bi usrećio hrabre mališane. 

Kaže da je za akciju čuo putem sredstava informiranja, a i nakon prijedloga prijatelja da donira kosu djeci, odlučio je otići kod frizera i doniranjem kose pridružiti se humanitarnoj akciji koja pomaže oboljeloj djeci da se, kako ističe, bolje osjećaju.  

- Razmišljao sam o tome, a sjetio sam se i svoje dajinice koja je bolovala od leukemije i umrla. Tražio sam informacije kako da doniram svoju kosu, zatim sam se otišao na šišanje kod frizera Ahmeda Ustića, a i on se odmah odlučio skratiti svoju kosu - rekao je Mujčić za Fenu.

Srebrenički frizer Ahmed Ustić ističe da je, nakon saznanja o akciji, bez razmišljanja odlučio donirati kosu.

- Rado sam se odazvao ovoj akciji, imao sam dugu kosu. Najvažnije je izmamiti osmijeh djetetu i to je najmanje što može jedan čovjek da uradi. Poručujem i drugima da se u što većem broju odazovu ovoj akciji - kazao je Ustić.

Cilj projekta "Moja kosa, tvoja kosa" je pružanje psihološke pomoći djeci koja su suočena s gubitkom kose usljed hematoonkoloških i drugih oboljenja, ali i pružanje podrške njihovim roditeljima.

Više od 150 građana BiH doniralo je kosu za bolesnu djecu, od čega je dosad napravljen veći broj perika djevojčicama i dječacima koji su izgubili kosu zbog hemoterapije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.