DERVENTA

Izložba fotografija i slika za pomoć maloj Anastasiji

Anastasija boluje od distrofije mišića

Piše: N. S.

25.3.2018

U Centru za kulturu u Derventi 27. marta održat će se humanitarna izložba slika i fotografija, koju organiziraju derventski fotografi i slikari, a prihod od prodaje namijenjen je za liječenje 11-godišnje Anastasije Kokoruš, koja boluje od distrofije mišića. 

- Pozivamo građane da posjete izložbu i po simboličnim cijenama kupe fotografije i slike te na taj način pomognu Anastasiji - poručili su organizatori.

Za liječenje u Novom Sadu, i to transplantacijom matičnih ćelija, koje su roditelji Živana i Milan sačuvali od drugog djeteta, koje su dobili prije šest mjeseci, a koje odgovaraju Anastasiji, potrebno je skoro 60.000 KM. Djevojčica je nedavno prvi put operirana, čime je započeo proces liječenja matičnim ćelijama.

- Sve intervencije moraju biti urađene u roku od stotinu dana, a svaka transplantacija koštat će između 7.500 i 10.000 eura. Nemamo mogućnost da sve platimo, jer sam i ja oboljela od epilepsije. Rađajući drugo dijete, riskirala sam vlastiti život, ali sam željela da pomognem kćerci. Potrebna nam je pomoć dobrih ljudi - kaže Anastasijina majka Živana.

Oni koji žele pomoći Anastasiji, novac mogu uplatiti na žiroračun 5550088150668872, koji je kod “Nove banke” otvoren na ime Živana Kokoruš. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.