APEL ZA POMOĆ

Za hitnu transplantaciju malenoj Dalal nedostaje 110.000 eura

M. R. S.

1.6.2018

Jednoipogodišnja Dalal Omerović iz Bihaća, koja se na klinici u Esenu liječi od leukemije, ponovo treba pomoć dobrih ljudi.

Nakon nekoliko ciklusa hemoterapije, prognoze su bile dobre i hrabra djevojčica bila je na korak do izlječenja, ali je prije nekoliko dana uslijedio šok nakon što su ljekari utvrdili da ona, zapravo, boluje od opasnije vrste leukemije u odnosu na onu od koje se liječila. Zbog toga hitno mora na transplantaciju koštane srži, za koju nedostaje 110.000 eura.

Da boluje od opasnije vrste leukemije, koja je do sada zabilježena tek kod četvero djece, utvrđeno je nakon što su urađene detaljne analize zbog pojave izraslina na nogama.

- Ljekari su shvatili da dijagnoza koju ima, nije prava. Trebalo je da se Dalal liječi bez transplantacije, da godinu prima terapiju, ali sada je transplantacija neophodna. Roditelji su u šoku. A Dalal je jaka, nasmijana, pozitivna – kazala nam je Selma Merdan, prijatelj porodice Omerović i jedan od organizatora akcija “Za Dalal”.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama, prikupljen je novac za dosadašnje liječenje malene Dalal, a određeni iznos je preostao, ali on nije dovoljan da se pokriju troškovi transplantacije i daljnje liječenje.

- Stigao je predračun iz klinike, kojim zahtijevaju uplatu 270.000 eura, što nas je dovelo u veliki problem, jer nam nedostaje 110.000 eura – navedeno je na FB stranici “Za Dalal”.

Brojevi žiroračuna

Svi oni koji žele pomoći malenoj Dalal, novac mogu uplatiti na brojeve žiroračuna na ime njene majke Indire (Mehmeda) Omerović. Broj računa u “Ziraat banci” je 1862210333268585, a u “Raiffeisen banci” 1613000017944764.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.