NAJAVA

''Dubioza kolektiv'' održat će koncert podrške migrantima

Avaz.ba

5.6.2018

U utorak, 5. juna, u 17 sati u Historijskom muzeju BiH je otvorenje izložbi „People of Sarajevo“ i „The Balkan Route“, nakon kojih će uslijediti koncerti ''Dubioze kolektiva'' i ''Helem Nejse''.

Osim izložbe i koncerta, tokom dana bh. građani će imati priliku uručiti novčane donacije organizaciji ''Pomozi.ba'', koja od februara ove godine na različite načine podržava više od 1.000 ljudi. Sve druge donacije mogu se direktno predati u prostorijama ''Pomozi.ba''. 

Dva dana nakon toga, 7. juna, u Sarajevu će se sastati lideri s Balkana da bi razgovarali o saradnji s ciljem da “riješe problem pogranične sigurnosti” i namjerom daljnjeg zatvaranja granica u regiji, što je njihov odgovor na dolazak migranata.

Obaveza je svih vlada u regiji, UN-a i drugih nadležnih organizacija da omoguće siguran i zakonski prolazak za svaku osobu koja je krenula na put bježeći iz svog doma zbog rata, nestabilnosti, ekoloških katastrofa, ekonomske opresije, da svaka osoba ima pristup azilu i da za one koji se nađu na opasnoj ruti osiguraju adekvatnu, humanu i dostatnu pomoć.

Pozivaju se građani da se pridruže i pokažu solidarnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.