PROCES OPORAVKA

Nastavlja se velika humanitarna akcija za Emira Buzu

Širom BiH, ali i Evrope održavaju koncerti i svirke za pomoć devetogodišnjaku

Avaz.ba

9.10.2018

Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda i u klinici "Acibadem" u Turskoj primio je prvi ciklus hemoterapija. Kako kaže njegov otac Almir Buza, koji večeras putuje u Istanbul, sada Emiru slijedi proces oporavka da bi se moglo nastaviti s hemoterapijama.

- Emir je trenutno u izolaciji. Sada se priprema apartman u kojem bi trebao biti naredne dvije sedmice, kada bi trebao krenuti drugi krug hemoterapija – kaže Almir Buza.

Prvobitni iznos liječenja bio je 168.000 eura, ali zahvaljujući dobrim ljudima, do sada je skupljeno više od 200.000 KM.

- Do sada je u različitim akcijama skupljeno oko 220.000 KM. Hvala svim ljudima dobre volje koji su na različite načine pomogli da skupimo ovaj novac – kaže Almir Buza.

Almir Buza je naš poznati muzičar koji je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama za druge, ali i na stotinama humanitarnih koncerata. Kolege nisu zaboravile njegovu dobrotu, tako da se širom BiH, ali i Evrope održavaju humanitarni koncerti i svirke.


Prvi u nizu bit će u četvrtak sa početkom u 19 sati, u Sportskoj dvorani "Amel Bečković" u Vogošći. Na ovom humanitarnom koncertu nastupit će brojni muzičari: Jala Brat, Amar Gile, Armin Bijedić, Amel Ćurić, Semir Jahić, Mirza Selimović, Dj Džalta, Anid Čušić, Ibro Bublin, Sara Jelaš, Elmedin Kadrispahić, Armin Dedić, Ruža Efendić, Elvedina Šehić, Armin Čohodar, Lejla Zahirović, Fatmir Sulejmani, Faruk Duran, Gori bend, Emrah Emšo i Lana Vukićević.

Dan poslije, 12. oktobra, muzičari će prikupljati sredstva za pomoć Emiru u Švedskoj. Naime, muzičari u Skandinaviji su organizirali nastup u klubu "Dukat" u Geteborgu. U Njemačkoj u Wazerburgu, 13. oktobra humanitarnu svirku organizira i Alen Hrbinić sa Mariom. U Beču će se 20. oktobra održati veliki koncert Enesa Begovića, Viki Miljković i Armina Bijedića, a organizator Semir Delalić je organizirao prikupljanje pomoći za devetogodišnjeg Emira. 

- Hvala svim kolegama na pomoći. Srce mi je kao Amerika – kaže Almir Buza.

Pomozi.ba organizacija od 1. oktobra ustupila je broj 17007 za liječenje malog Emira Buze. U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere, a pozivom na broj doniraju se dvije konvertibilne marke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.