AKCIJE

Zarađeni novac od nagrade i prodaje radova na sajmu darovali za liječenje bolesne majke iz Kupresa

Zahvalni na kupovini njihovih proizvoda

Učenici iz Livna pri humanitarnom radu. Ale Kamber

Ale Kamber

24.12.2018

Na ovogodišnjem livanjskom sajmu „Zlatne ruke Livnjaka“, koji se već nekoliko godina priređuje u PTC Forum, nastupili su i učenici livanjske Osnovne škole „Fra Lovro Karaula“.

Oni su izložili i prodavali svoje radove koje su tokom polugodišta izrađivali na likovnoj sekciji i inkluzivnoj radionici.

Sav prihod od prodatih radova i nagrade za osvojeno treće mjesto na Sajmu namijenili su u humanitarne svrhe, za liječenje mlade majke iz Kupresa Anite Barišić, koja je nakon porođaja završila u induciranoj komi i još je na liječenju.

Ukupno su za navedenu akciju, koja se odvija pod nazivom „Za zagrljaj majke - pružene ruke“, učenici prikupili i darovali 998,55 KM, te ih uplatili na tekući račun 1613000062266974 kod Raiffeisen banke, na koji i svi ostali zainteresirani građani mogu uplatiti vlastiti prilog za liječenje Anite Barišić. 



Učenici i njihovi nastavnici zahvaljuju svima koji su kupovinom njihovih radova i sami sudjelovali u pomoći pri liječenju mlade majke iz Kupresa, kojoj su želje brzo ozdravljenje i povratak djeci.

Na Sajmu su iza učeničkog štanda, uz učenike, bile i voditeljice njihovih radionica Manuela Brdar i Gordana Nakić, te predstavnici Vijeća roditelja Silvija Perković i Ivana Jahjefendić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.