AKCIJE

Učenici šišaju građane i zarađuju za ekskurziju

Učenici pozivaju sve građane da dođu ponedjeljkom i utorkom od devet do 12 sati i u skladu sa svojim mogućnostima plate muško i žensko šišanje, feniranje...

Srednjoškolcima pune ruke posla

Piše: N. GAZIVODA

20.2.2019

Nezaboravno iskustvo

Svjetlana Plakalović, učenica drugog razreda Frizerske škole, kazala nam je da žele osigurati sredstva za sve drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti ekskurziju.

- Ekskurzija je nezaboravno iskustvo svakog čovjeka. Želimo da idu svi učenici i potrudit ćemo se da svi budu dio te priče – kazala je Plakalović.


Omogućimo svima ekskurziju

Učenici pozivaju sve građane da dođu ponedjeljkom i utorkom od devet do 12 sati i u skladu sa svojim mogućnostima plate neku od usluga, muško i žensko šišanje, feniranje, pletenice i svečane frizure po želji. Cijene su simbolične i mnogo niže nego u salonima.

I Magdalena Nikolić, koja se školuje za kozmetičkog tehničara,

također smatra da je ekskurzija nezaboravno iskustvo za svakog srednjoškolca.

Naše malo nekome znači mnogo

Tretmani lica

- Priključili smo se ovoj akciji. Moji drugari i ja utorkom i četvrtkom nudimo kozmetičke usluge kao što su depilacije, tretmani lica, masaže, čupanje obrva i šminkanje. Naše malo nekome znači mnogo – potvrdila je Nikolić.

Direktor škole Boris Brajović nam je kazao da je Uprava škole rado podržala inicijativu učenika.


Pokrenuli akciju za vršnjake

Za sada je dobar odziv

Bibliotekarka Danijela Mandić, koja je pomogla učenicima u organizaciji, napomenula je da se akcija odvija u saradnji s profesorima praktične nastave u prostorijama frizerskog salona u školi, gdje učenici obavljaju praksu, a trajat će sve do polaska na ekskurziju. Za sada je, kaže Mandić, dobar odziv. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.