APEL

Bez svakodnevnih vježbi operacija je uzaludna

Afan se od rođenja susreo s problemima

M.R.S.

25.5.2019

Petogodišnjem Afanu Selimoviću iz Visokog, koji se od rođenja susreo s nizom zdravstvenih problema, ponovo je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Nakon uspješne operacije nogu u Zagrebu, koja mu je omogućila da prvi put osjeti tlo pod nogama i da sjedi, Afanu su neophodne svakodnevne vježbe kako sve to ne bi bilo uzalud. Nažalost, njegova majka Edina nije u prilici da ih plaća.

- Ne mogu više priuštiti vježbe, a moraju se raditi svaki dan, jer u protivnom operacija gubi svrhu. On mora svaki dan u banju u Fojnici na vježbe. Zdravstveno to ne pokriva. Daju dvije sedmice ležanja u bolnici i jednom godišnje Fojnicu, a on mora svaki dan biti pokriven vježbama. Jedan dan vježbi košta 30 KM. Ja ne radim i nemam odakle da ih plaćam – na rubu suza govori samohrana majka Edina.

Za pomoć Afanu u funkciji je humanitarni telefon 090/291-007. Broj računa u „Raiffeisen banci“ je 1610550000000032. Afan je rođen u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri mjeseca. Dobio je četvrti stepen krvarenja mozga te je operiran. Preživio je moždani udar i desna strana mu se oduzela. Dijagnosticirani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.