APEL ZA POMOĆ

Djevojčici Ivani Bjelogrlić potrebna pomoć za liječenje karcinoma bubrega

Majka ističe da bi na klinici u Parizu imala najviše šansi za odgovarajuću terapiju

N. C./ Avaz.ba

19.11.2019

Djevojčica Ivana. Avaz

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnosticiran je karcinom bubrega, potom su uslijedile operacije u Banjoj Luci i Beogradu, kao i hemo i terapija zračenjem. Međutim, kontrolni pregledi pokazali su da se bolest malene Ivane proširila.

Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu pružit će pomoć za liječenje djevojčice. Međutim, porodica mora sama pronaći kliniku koja bi primila djevojčicu na liječenje.

Nina, majka djevojčice, navela je da je za kliniku koja pruža najbolje šanse za liječenje potrebno 250.000 eura, dok na drugim klinikama liječenje košta nešto manje, nekih 20.000 do 30.000 eura. Ona navodi da očekuju poziv od najbolje klinike za dječiju onkologiju „Gustav Rosi“ u Parizu, te bi potom Ivana trebala ići na pregled.

Također, majka ističe da bi njena Ivana na klinici u Parizu imala najviše šansi za odgovarajuću terapiju.

Pokrenuta je akcija za pomoć liječenja djevojčice od Općinske organizacije Crvenog križa Istočne Ilidže. Akcija je prvobitno pokrenuta na području Istočnog Sarajeva, Pala i Foče, ali se vrlo brzo proširila i na ostale dijelove RS. Također, nadaju se da će se akcija proširiti i na cijelu BiH.

U decembru bi trebao biti otvoren i humanitarni broj za prikupljanje pomoći. Također, postoji mogućnost održavanja i humanitarnog koncerta, sve s jedinstvenim ciljem prikupiti što više novca za liječenje djevojčice Ivane.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić, jedinice Nine i Jelenka, otvoren je namjenski žiroračun u ''Intesa Sanpaolo banci'' Sarajevo, broj 1541029988405703.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.