ATRAKCIJA

Velike gužve: Turisti pohrlili na vidikovac "Avaz Twist Towera"

Došli smo zbog pogleda sa vidikovca i da popijemo piće na 35. spratu ove zgrade. Zrak je čist, sve se vidi, pa smo došli upiti duh Sarajeva, kazali su naši sagovornici

Avaz.ba

1.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

"Avaz Twist Tower" i njegov vidikovac već odavno su nezaobilazna turistička atrakcija na mapi Sarajeva, ali i Bosne Hercegovine.

Toranj, prosječno, mjesečno pohodi i više od pet hiljada gostiju glavnog grada BiH, a doima se najzanimljivijim prvih desetak dana januara te u ljetnoj sezoni, kada Sarajevo biva pravi regionalni turistički magnet.

I danas, prvog dana 2019. godine zabilježili smo gužvu. Autobusi puni turista, kako iz zemalja regiona tako i ostalih evropskih država, došli su u posjetu najvišoj i najljepšoj zgradi u regionu.

U "Avaz Twist Toweru" zatekli smo turiste iz Osijeka, koji su u glavni grad stigli jutros i, kako kažu, prva destinacija im je bila upravo ova zgrada.

- Došli smo zbog pogleda s vidikovca te da popijemo piće na 35. spratu ove zgrade. Zrak je čist, sve se vidi, pa smo došli upiti duh Sarajeva s najviše zgrade u regionu - kazali su naši sagovornici.

Samo danas, prvog dana nove godine pred toranj je stiglo desetak autobusa s turistima, koji su uživali u predivnom pogledu s najviše zgrade u regionu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.