SAOPĆENJE

Ministarstvo saobraćaja KS: Najoštrije osuđujemo necivilizacijski čin koji se desio u našem gradu

Ovakvo ponašanje je nedopustivo i u suprotnosti sa zakonom i pravilima ponašanja

Ministarstvo saobraćaja KS: Taksi vozač bio dužan obaviti vožnju. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

3.6.2019

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo oglasilo se povodom nemilog događaja od prekjučer, kada je sarajevski taksista iz vozila izbacio autistično dijete i njegovu majku.

- Najoštrije osuđujemo ovaj necivilizacijski čin, sa žaljenjem što se nemili događaj zbio u našem gradu. Zakonom o taksi prijevozu KS propisani su način obavljanja taksi prijevoza, ponašanje i obaveze taksi vozača kao i putnika, a između ostalog i to da je taksi vozač dužan u toku obavljanja posla kulturno se odnositi prema putnicima - naglašavaju u Ministarstvu. 

Pojašnjavaju da je u konkretnom slučaju taksi vozač bio dužan prihvaćenu vožnju obaviti do odredišta i putniku izdati račun za obavljeni prijevoz.

Ističu da nedolično ponašanje taksi vozača građani trebaju prijaviti Inspektoratu saobraćajne i cestovne inspekcije kao i MUP-u KS.

Ministarstvo zahtijeva od taksi prijevoznika u Kantonu Sarajevo da svoje obaveze izvršavaju profesionalno i shodno zakonskim propisima jer su svi oni u službi građana i korisnika prema kojima se moraju ponašati odgovorno.

- Taksi vozači trebaju voditi računa o svom ponašanju, koje ne smije slati ružnu sliku iz našeg grada. Stoga pozivamo sve taksi prijevoznike u KS da poduzmu neophodne mjere kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali - navode iz Ministarstva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.