SAOPĆENJE

KO SDA: Ako NiP želi da otkaže paradu, neka to učine preko svog ministra Katice

Jedan pokušaj stranke da u javnoj percepciji izbjegnu odgovornost za svoje odluke

Asim Sarajlić. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

23.8.2019

Saopćenje stranke Narod i pravda (NiP), u kojem pozivaju na otkazivanje parade, predstavlja vrhunac licemjernog populizma i udar na inteligenciju građana, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

- Podsjećamo da je upravo Narod i pravda, preko svog ministra unutrašnjih poslova Admira Katice, dala odobrenje za organizaciju parade ponosa, a što je potvrđeno i na sastanku ministra Katice, premijera Edina Forte s organizatorima parade 26. jula 2019. SDA je od početka protiv održavanja parade, a kada smo pozivali da se događaj otkaže, NiP-ov ministar Katica je, zajedno s premijerom Fortom, davao punu podršku paradi i garantirao njeno održavanje - stoji u saopćenju SDA. 

Oni dalje navode da, ukoliko Narod i pravda želi otkazivanje parade, onda to "trebaju tražiti od svog ministra Katice i Ministarstva unutrašnjih poslova koje kontroliraju, te neka raščiste to pitanje sa svojim koalicionim partnerima iz SDP-a i Naše stranke koji se identificiraju s paradom kao promocijom vrijednosti za koje se zalažu". 

- Sve osim toga, predstavljat će još jedan pokušaj stranke NIP da u javnoj percepciji izbjegnu odgovornost za svoje odluke, koje kadrovi NIP-a donose po licemjernom principu – jedno pričaj, a drugo radi - saopćeno je iz sarajevske SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.