SARAJEVO

Počela sjednica Skupštine KS: Na dnevnom redu imenovanje nove Komisije za izbor i imenovanja

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Adema Festića, koji je podnio ostavku na tu dužnost

Sa sjednice Skupštine KS. M. Tabaković

Piše: A. Č. / Avaz.ba

25.2.2020

Počela je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti razmatran Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS.

Prema prijedlogu predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, u Komisiji za izbor trebali bi se imenovati Mahir Dević (SDA), Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (Narod i pravda), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna-Bajramović (SDP) i Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Adema Festića, koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Sa sjednice Skupštine Ks. M. Tabaković

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine KS, koji je podnio zastupnik Zvonko Marić, a tiče se sekretara Skupštine koji je državni službenik.

- Članom 16. poslovnika Skupštine KS propisano je da Kolegij Skupštine čine predsjedavajući, zamjenici predsjedavajućeg i predsjednici klubova zastupnika i sekretar Skupštine. Budući da je sekretar Skupštine državni službenik, a ostali članovi Kolegija su izabrani dužnosnici, protivno je odredbama Zakona o državnoj službi KS učestvovanje državnih službenika u donošenju odluka Kolegija Skupštine - stoji u obrazloženju zastupnika Marića.  

Prema prijedlogu dnevnog reda, pred zastupnicima su i Informacija o zagađenju zraka u KS te Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.