PANDEMIJA U SARAJEVU

Marić: Gdje je ministar zdravstva; Mesihović: Na bolovanju sam zbog operacije

Znamo da je ministar tražio četiri ili pet sedmica godišnjeg odmora, ali tom zahtjevu nije udovoljeno, kaže Marić

Mesihović: Tražio četiri sedmice godišnjeg odmora. Arhiv

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

23.7.2020

Zvonko Marić zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo pita se gdje je kantonalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović, jer je njegov resor u Vladi KS jako značajan u borbi protiv pandemije koronavirusa, a danima se ne pojavljuje na poslu niti se obraća javnosti.

Marić: Zašto nije imenovao zamjenu. Arhiv


- Nemamo pouzdanu informaciju šta se dešava. Znamo da je imao zdravstvenih problema. Isto tako postoji najava da je nedavno tražio četiri ili pet sedmica godišnjeg odmora. Do sada nije udovoljeno tom zahtjevu. To je resor koji je u ovim teškim vremenima najpotrebniji i ministar mora biti na usluzi građanima. Zanima me zašto nije imenovan neko ko će ga mijenjati, zašto nikoga nije ovlastio - rekao nam je Marić.

Marić je dodao da je premijer KS Mario Nenadić zbog ovakve situacije na udaru te da "pored silnih obaveza sada treba i da bude ministar zdravstva".

Mesihović je funkciju ministra zdravstva Kantona Sarajevo preuzeo kao kadar DF-a neposredno prije početka pojave pandemije koronavirusa.

S druge strane ministar Mesihović u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da se nalazi na bolovanju nakon manjeg operativnog zahvata koji je imao prije mjesec te je pojasnio da je to razlog zašto se ne pojavljuje u javnosti.

Kako je kazao urađen mu je operativni zahvat na uhu, zbog problema s jakom upalom te da ga u Ministarstvu mijenja njegova pomoćnica Alma Kadić, koja je ovlaštena da donosi sve odluke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.