RADOVI U SARAJEVU

Izgradnja podzemne garaže do 15. novembra, uskoro nastavak izgradnje Južne longitudinale

Zajednički projekt Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, čija vrijednost iznosi oko šest miliona KM

Sa današnjeg obilaska radova. PRESS KS

A. Č. / Avaz.ba

1.9.2020

Gradnja podzemne garaže u blizini sarajevske Hitne pomoći je u toku i bit će, kako je i planirano, završeni do 15. novembra.

Tim povodom, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač obišli su gradilište. 

- Ovo je zajednički projekt Vlade KS i Općine Novo Sarajevo, čija vrijednost iznosi oko šest miliona KM, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio Kanton, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti milion i po KM - istakao je Nenadić.

Po njegovim riječima, kapacitet parkinga će sa postojećih 40 mjesta biti povećan na 165, a njegova ukupna površina je oko 5.000 metara kvadratnih.

Sa današnjeg obilaska radova. PRESS KS

Vrlo brzo će, kako je najavio premijer, početi izgradnja zamjenske zgrade u koju će biti useljeni stanari iz zgrade koja se mora rušiti, jer se nalazi na trasi Južne longitudinale, što je također jedan od kapitalnih zajedničkih projekata.

Završene su sve neophodne administrativne i druge procedure vezane za početak gradnje prve dionice Prve transverzale, a nedavno je potpisan i sporazum za nastavak radova na Devetoj transverzali, u vrijednosti od 4,9 miliona KM.

Nakon četiri godine koliko se radilo na rješavanju svih problema koje, kako je kazao načelnik Koldžo, inače prate sve velike projekte, konačno će građani Općine Novo Sarajevo dobiti parking u centralnom dijelu ove općine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.