INICIJATIVE

Konakoviću stigao odgovor iz Tužilaštva KS: Provjeravamo diplomu Sebije Izetbegović iz Zagreba

Predmet nije komplikovan, odugovlačenje je suspektno i još jednom ukazuje na moguće uplitanje politike u rad Tužilaštva, naveo je Konaković

Elmedin Konaković. Avaz

Piše: A. Nalo

29.12.2021

Lider Naroda i pravde te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nekoliko je puta do sada tražio od Tužilaštva Kantona Sarajevo da ga obavijeste o tome dokle se stiglo s provjerom diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović



Predmet nije komplikovan

- Predmet nije komplikovan, odugovlačenje je suspektno i još jednom ukazuje na moguće uplitanje politike u rad Tužilaštva kojim rukovodite, a čemu smo nekoliko puta do sada svjedočili - piše, između ostalog, u inicijativi koju je Konaković uputio Sabini Sarajliji, glavnoj tužiteljici. 

Krivični zakon

Iz ove pravosudne institucije odgovorili su Konakoviću. 

- Tužilaštvo KS, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH, poduzima potrebne radnje u cilju provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij prof. dr. Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, u cilju utvrđivanja da li je u konkretnom postupku izvršeno krivično djelo propisano Krivičnim zakonon FBiH - piše u odgovoru koji je potpisala tužiteljica Sarajlija. 

Dalje se navodi, s obzirom na to da u konkretnom predmetu nije donesena konačna tužilačka odluka, ovo tužilaštvo, a cijeneći odredbe Zakona o krivičnom postupku FBiH, nije u mogućnosti davati više informacija. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.