HUMANOST

Grad Sarajevo uplatio sredstva Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka"

Umjesto za doček Nove godine

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka". FACEBOOK

A. O. / Anadolija

11.1.2022

Grad Sarajevo uplatio je sredstva koja su namijenjena za javni doček Nove godine Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka", kako bi pružili podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, piše Anadolija. 

- Djeca oboljela od raka u Novu godinu su ušla sa vrijednim prijateljem kraj sebe. Naime, Grad Sarajevo, na prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić, odlučili su sredstva za organizaciju javnog dočeka Nove godine preusmjeriti na podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim porodicama u saradnji sa Udruženjem 'Srce za djecu oboljelu od raka'. Na prijedlog Udruženja sredstva će biti usmjerena za podršku 25 porodica djece koja se trenutno nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju te im je samim tim ovaj vid podrške i najpotrebniji. Drago nam je saopštiti da su sredstva od strane Grada uplaćena na račun Udruženja - saopćili su iz Udruženja "Srce za djecu".

Zahvalili su se Gradu Sarajevo, gradonačelnici i Gradskom vijeću za inicijativu te što su dali podršku ovom prijedlogu.

- Borba za djetetov život je teška i neizvjesna te ne možemo potpuno preuzeti teret njihove borbe na sebe, iako bismo često voljeli da možemo, ali na ovakav način možemo tu borbu učiniti lakšom. Ovakav vid podrške je i jasna poruka da Grad Sarajevo ne zaboravlja svoju djecu te da su tu za njih i u najtežim danima i u najvećim borbama - poručili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.