SAOPĆENJE

KO SBB: Vlada KS, premijer Forto i resorni ministar Hadžiahmetović dužni su građanima osigurati grijanje

Ukoliko su na odgovorne, rukovodeće pozicije u preduzećima "Sarajevogas" i "Toplane" postavili stručnjake i menadžere, onda bi nabavka osnovnog energenta trebao biti lako rješiv problem, navodi se u saopćenju

KO SBB: Iako je potpuno nejasno zašto su premijer i svi drugi odgovorni u lancu ignorirali pismo i upozorenje koje im je uputio "Energoinvest", od Vlade KS očekujemo rješenje. Arhiv

Pres-centar SBB-a

25.1.2022

Kantonalni odbor SBB-a i Klub zastupnika SBB-a u Skupštini KS razmatrali su danas aktuelnu problematiku u vezi s nestašicom plina i problemima s grijanjem sistema "Toplana".

S tim u vezi, izdali su saopćenje za javnost:

Vlada Kantona Sarajevo, premijer Edin Forto i resorni ministar Enver Hadžiahmetović dužni su građanima Sarajeva, koji svoje domove zagrijavaju putem sistema "Toplana", osigurati grijanje.

U trenutku kada minusi dostižu rekorde, kada imamo situaciju da nam prijeti katastrofa, Vlada trojke ne bi se trebala baviti svojim političkim igrama i tražiti krivca, nego treba tražiti rješenje i ne dopustiti da nam se mrznu djeca, starije osobe, bolesni i svi drugi građani.

Ukoliko su na odgovorne, rukovodeće pozicije u preduzećima "Sarajevogas" i "Toplane" postavili stručnjake i menadžere, onda bi nabavka osnovnog energenta trebao biti lako rješiv problem.

Iako je potpuno nejasno zašto su premijer i svi drugi odgovorni u lancu ignorirali pismo i upozorenje koje im je uputio "Energoinvest", od Vlade KS očekujemo rješenje i nadamo se da građani ubuduće neće biti dovedeni u poziciju strepnje i neizvjesnosti - zaključeno je u saopćenju Kantonalnog odbora SBB-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.