AVAZ NA LICU MJESTA

Uposlenici Opće bolnice pružili podršku Ukrajincima: Rimejk jednog horora sa istim scenarijem

Sve se svodi na to da se negiraju države, da se negira narod, da se svodimo na neku vjersku skupinu, i onda se nađu neki egzekutori, kaže prim. dr. Mahmutović

Piše: N. Ć. - A. K.

2.3.2022

Podrška za Ukrajinu ispred Opće bolnice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Uposlenici Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u znak podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom i medicinskim radnicima te zemlje okupili su se ispred ove ustanove koja je tokom agresije na BiH postala simbol odbrane grada. 

Ljekari, medicinske sestre, tehničari i drugo nemedicinsko osoblje Opće bolnice iz Sarajeva su poslali podršku kolegama u Ukrajini, koji rade u teškim ratnim uslovima i bez adekvatnog sanitetskog materijala. Kako su naveli, dobro ih razumiju zbog slične situacije u kojoj su bili tokom agresije na BiH.

- Rimejk jednog horora sa istim scenarijem, glumci su stari i neki novi... Sve se svodi na to da se negiraju države, da se negira narod, da se svodimo na neku vjersku skupinu, i onda se nađu neki egzekutori - kazao je prim. dr. Nermin Mahmutović.

Podsjetimo, 1992. godine, sa početkom agresije na BiH, tadašnja Državna bolnica "Sarajevo", našla se u neposrednoj blizini prve ratne linije.

Iako u vrlo teškim uslovima, bez osnovnih energenata, sa smanjenim brojem osoblja, uz minimalne količine lijekova i hrane, bolnica je i dalje radila.

Za vrijeme agresije liječeno je preko 8.000 ranjenih sugrađana i izvedeno oko 11.000 većih operacija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.