DOBRI LJUDI

Ispravljena nepravda: Memo Haljevac pomogao slijepom mladiću Denisu Barti da nastavi svirati u Fehradiji

Jutros je održan sastanak vijećnika sa načelnikom Mandićem gde su razmatrali slučaj Denisa Barte i doneli pozitivnu odluku

Barta i Haljevac: Brza reakcija. Facebook

Piše: E. Ma.

3.3.2022

Denis Barta, slijepi mladić iz Sarajeva, koji je oduševio region svojim učešćem u emisiji "Supertalent" i odnio pobjedu u ovom takmičenju zbog svog glasa, doživio je veliku neugodnost u svom gradu jer su mu bili zabranjeni nastupi!

No, brzom reakcijom i na inicijativu Sulejmana Meme Haljevca, vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Centar, nepravda je ispravljena.




- Jako sam zatečen i nadam se da je ovo samo jedan san. Upravo sam saznao da je neko zabranio našem Denis Barti da svira, pjeva i dobija energiju i snagu za život u našem Sarajevu. Sutra ću već biti kod uvaženog načelnika (Srđan Mandić, op. a.) i tražit podršku za ovo divno dijete....Samo mi nije jasno ko ima takvo kameno srce da nekome oduzme nadu...Gdje su sada ovi što selfije rade? Gdje je gradonačelnica (Benjamina Karić, op. a.) je li obišla neku destinaciju? Gdje su ovi što su se mazali jogurtom poslije Dubai produženog vikenda - objavio je Haljevac sinoć na Facebooku.

Kao što je i obećao, Haljevac je danas odmah reagirao i ispravio nepravdu.

- Denisu je danas uručeno odobrenje od Opštine Centar i načelnika Srđana Mandića. Jutros je održan sastanak vijećnika sa načelnikom gde su razmatrali Denisov slučaj i doneli odluku da se Denisu odobre muzički nastupi. Memo Haljevac se zaista zauzeo za Denisov povratak u Ferhadiju. U razgovoru sa načelnikom shvatili smo da nije bio problem do njega već do uposlenika koji rade u prostornom uređenju i koji su trebali da proslijede potpisano odobrenje Denisu. Denis poručuje vidimo se uskoro u Ferhadiji - piše u Facebook objavi na Denisovom profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.