MANIFESTACIJE

"Sarajevo, ljubavi moja" u Zavodu Pazarić: Djeca će ponovo imati priliku uživati u druženju s poznatim ličnostima

Ovo je bitno za inkluziju i socijalizaciju djece, koja će ovakve manifestacije pamtiti i prepričavati, kaže Haljevac

S ranijeg obilježavanja manifestacije. Avaz

Piše: Avaz.ba

5.4.2022

Manifestacija pod nazivom "Sarajevo, ljubavi moja", koja ima za cilj podizanje svijesti o inkluziji u društvu, održat će se srijedu, 6. aprila, u Pazariću.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, s Veskom Drljačom na čelu, u saradnji s JU Zavod Pazarić, održat će tradicionalnu manifestaciju "Sarajevo, ljubavi moja". Ovu manifestaciju će pratiti radionice i koncerti koji počinju 6. aprila, a trajat će cijeli mjesec.

Nakon dvije godine, zbog pandemije koronavirusa, pružena je prilika za ponovno okupljanje. Veliki broj muzičkih zvijezda bh. scene i javnih ličnosti opet će imati priliku da se druže s djecom u srijedu, na Dan grada Sarajeva, od 10 sati ujutro.

Kako nam je rekao jedan od organizatora ove manifestacije Sulejman Memo Haljevac, poseban gost će biti Denis Barta, naš talentirani slijepi muzičar. U sklopu ove manifestacije bit će osigurani slatkiši i hrana.

- Kao organizator ovog projekta, moram reći da je od 2016. godine kroz ove radionice i koncerte prošlo više od 30.000 ljudi iz Sarajeva, koji su na neki način učestvovali i dolazili, što je bitno za inkluziju i socijalizaciju djece, koja će ovo pamtiti i prepričavati - kazao je Haljevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.