OSOBLJE IMALO EDUKACIJU

Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ prva u regionu nabavila sofisticirani aparat za spiralnu enteroskopiju

To je velika stvar da u našem svakodnevnom radu možemo pomoći pacijentima da im liječenje bude ubrzano, olakšano i mnogo efikasnije, rekao Selimagić

A. O.

12.4.2022

Uposlenici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". PRESS SLUŽBA

Motorna spiralna enteroskopija je savremena metoda kojom se efikasno može uraditi dijagnostika i terapija tankog crijeva i svih nedostupnih dijelova probavnog trakta koji se ne mogu vidjeti endoskopijom , a koje su potrebne radi uzimanja biopsičkih uzoraka ili zaustavljanja krvarenja.

Trenutno se ova procedura primjenjuje samo u nekoliko centara u Evropi, a od prošle sedmice dostupna je i pacijentima u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. 

Nude usluge

Ova zdravstvena ustanova prva je u regionu nabavila sofisticirani aparat za spiralnu enteroskopiju, a osoblje je završilo edukaciju u inostranstvu.

-To je velika stvar da u našem svakodnevnom radu možemo pomoći pacijentima da im liječenje bude ubrzano, olakšano i mnogo efikasnije - kaže Amir Selimagić, internista i subspecijalista gastroenterolog u sarajevskoj Općoj bolnici.

Dodao je da je ovo velika šansa, ne samo za pacijente iz BiH ,već i za sve druge iz regiona, jer su u mogućnosti da ponude njihove usluge svima koji pokažu interes.


Specijalni aparat. PRESS SLUŽBA

Efikasno rješenje

- Pouzdano znam da Klinički centar Ljubljana još uvijek nema takav aparat i da su vrlo zainteresirani da svoje pacijente šalju nama u situacijama kada ne mogu tehnički da dođu do mjesta krvarenja ili tumora u tankom crijevu i kada je potrebna spiralna enteroskopija - kaže Selimagić.

Uvođenjem spiralne enteroskopije u Općoj bolnici, kako kažu, njihovi pacijenti su dobili efikasno rješenje u situacijama kada je to potrebno učiniti da to urade u svojoj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.