TOKOM SJEDNICE

Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić dala ostavku: Vidjet ćemo hoće li sada Općina Centar procvjetati

Činjenica je da se predstavljalo u mnogim situacijama moje prisustvo je nekima izazivalo ogroman problem

Ira Adilagić. Printscreen

Piše: N. Aj.

2.6.2022

Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Ira Adilagić dala je ostavku na ovu funkciju.

Prethodno je bilo predloženo njeno razrješenje, ali je tačka preimenovana.

- Poštovani, ovi putem podnosim ostavku na mjesto dopredsjedavajuće Općinskog vijeća Centar. Zahvaljujem vam se na uspješnoj saradnji i želim vam uspjeh u daljem radu. Lijep pozdrav - navela je Adilović u obrazloženju.

Vijećnici su usvojili njenu ostavku.

Tokom sjednice je poručila:

- Maloprije je spomenuto, razlozi za razrješenje nisu osnovani, oni koji su dostavljeni u dosadašnjoj proceduri. Ali to mogu svakako vama prepustiti da odlučite. Ja sam jutros podnijela ostavku na mjesto odpredsjedavajuće Općinskog vijeća Centar i to je moja odluka iz više razloga. U svakom slučaju želim iskoristiti priliku da se svim vijećnicima i vijećnicama s kojima sam sarađivala zahvalim, vjerujem da ćemo nastaviti našu pozitivnu saradnju, kao i predstavnicima iz općinske službe, gospodinu predsjedavajućem i rukovodstvu općinskog vijeća. 

Ostavka je donijeta je dnevni red, na vama je da izglasate. To vama prepuštam. Razumijem da mnoge zanimaju razlozi, ja imam svoj razlog koji se veže na osnovu mog dosadašnjeg iskustva rada ovdje. Činjenica je da se predstavljalo u mnogim situacijama moje prisustvo je nekima izazivalo ogroman problem. Dolazimo do prilike da, ukoliko mene ne bude na ovoj funkciji, vidimo hoće li Općina Centar konačno procvjetati u najvećem sjaju, da ćemo imati realizacije projekata i da ćemo imati nagli skok. To ostaje na nama da vidimo - kazala je, između ostalog, Adilović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.