NEMA NASTAVKA SJEDNICE

Važni zakoni i dalje čekaju: Hoće li dočekati sljedeći saziv Skupštine KS?

Mislim da se neće upuštati u raspravu i kritike Vladi KS pred izbor

S jedne od ranijih sjednica Skupštine KS. Avaz

Piše: E. Ma.

5.8.2022

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja je prekinuta 27. jula još uvijek nije zakazana, a prema izjavi predsjedavajućeg Elvedina Okerića za naš portal, nije još utvrđen tačan datum, iako on pretpostavlja da bi to moglo biti nekad krajem avgusta.

Na dnevnom redu ove sjednice ostalo je nekoliko važnih prijedloga zakona.

Zvonko Marić, šef Kluba SBB-a zu Skupštini KS podsjetio je da nikada nije zakazan ni nastavak 52. radnu sjednicu koja je dosad imala sedam nastavaka, a osmi nikada nije zakazan.


Marić: Ni 52. radna sjednica nije završena. Avaz

Marić je u izjavi za portal "Avaza" kazao kako, vladajućoj trojci, prema svemu sudeći na odgovara da se uskoro zakaže termin, te da bi važni zakoni lako mogli dočekati idući saziv Skupštine.

On je naveo da već uveliko traje izborna kampanja, iako ona zvanično počinje 2. septembra.

- Većinske stranke neće riskirati s raspravom u Skupštini oko onih zakona koji imaju neizvjesnu sudbinu. Glasovima SBB-a nekoliko puta su usvojili važne zakona. Mislim da se neće upuštati u raspravu i kritike Vladi KS pred izbore - kazao je Marić.

Podsjetimo, između ostalih, na dnevnom redu nalaze se Zakon o visokom obrazovanju KS, te Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije oko kojih bi mogla biti vođena žestoka rasprava u skupštinskim klupama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.