ZBOG DERBIJA

Izmjena režima saobraćaja sutra u Sarajevu: Evo koji su alternativni pravci

Vrijeme potpune obustave saobraćaja utvrđivat će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u zavisnosti od situacije na terenu

Režim će biti izmjenjen sutra. ILUSTRACIJA

A. O.

25.8.2022

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu „Željezničar" za privremenu izmjenu režima saobraćaja radi sigurnog održavanja derbi utakmice između “Željezničara” i “Sarajeva”.

Režim će biti izmjenjen sutra, 26. avgusta ove godine u vremenu od 16 do 23 sata. Izmjena se odnosi na ulice Zvornička - na dijelu od kružnog toka “Hrasno brdo” do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića i Topal Osman paše - na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.


Potpuna obustava

Privremena izmjena režima saobraćaja sastojat će se od potpune obustave saobraćaja na dijelu ulice Zvornička, od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović, do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, te u ulici Topal Osman paše, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička. Potpuna obustava ne odnosi se na vozila iz članova 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja utvrđivat će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u zavisnosti od situacije na terenu, koji će vršiti i regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za saobraćanje motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim odvijanja saobraćaja.


Izmještanje vozila

Alternativni pravac za vrijeme izmjene režima saobraćaja u smjeru Skenderija – Dobrinja bit će Zagrebačka - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne - Azize Šaćirbegović - Safeta Hadžića. A u obrnutom smjeru od Dobrinje do Skenderije alternativni pravac je Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegovića - Zmaja od Bosne - Hamdije Čemerlića – Zagrebačka – Terezija. Iz pravca ulice Zmaja od Bosne alternativni pravac je Zmaja od Bosne - Ložionička - Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića - Hamdije Čemerlića.

Organizator manifestacije dužan je putem sredstava javnog informisanja izvijestiti građanstvo o obustavi saobraćaja, kao i vlasnike stambeno poslovnih objekata lociranih u zoni izmjene režima saobraćaja, radi blagovremene pripreme i izmještanja vozila iz zone zabranjene za saobraćaj, dok će policijski službenici vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja.

Privremena obustava saobraćaja, odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za sva vozila javnog gradskog saobraćaja koja se kreću dionicom u kojoj je izmijenjen režim saobraćaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.