DO 31. DECEMBRA

Produženo važenje elektronskih zdravstvenih knjižica osiguranicima ZZO KS

Fokus na olakšavanju pristupa pravima, ali i približavanju i upoznavanju sa pravima koja im pripadaju Zavod će zadržati i u narednom periodu

Elektronska zdravstvena knjižica KS. ARHIV

A. O.

30.8.2022

Uvažavajući potrebe osiguranika, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je, na prijedlog menadžmenta, donio odluku o produženju važenja elektronskih zdravstvenih knjižica (EZK) na period do 31. decembra 2023. godine.

Dakle, svim osiguranicima kojima elektronske zdravstvene knjižice ističu prije 31. decembra 2023. godine, važenje EZK će biti produženo do navedenog datuma.

Svi novi osiguranici, kao i osiguranici kojima se postojeće EZK oštete ili ih izgube, u svakom momentu imaju pravo podnijeti zahtjev za reizdavanje ovog važnog zdravstvenog dokumenta u najbližu poslovnicu Zavoda.

Menadžment i radnici Zavoda su u potpunosti opredijeljeni da osiguranicima obezbijede uslove za što jednostavniji pristup uslugama zdravstvene zaštite.

Fokus na olakšavanju pristupa pravima, ali i približavanju i upoznavanju sa pravima koja im pripadaju Zavod će zadržati i u narednom periodu, zbog čega pozivamo naše osiguranike i predstavnike medija da aktivno prate web stranicu Zavoda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.