NEDŽARIĆI

Forto o obnovi Studentskog doma: S nestrpljenjem sam čekao kada će naši studenti, konačno, živjeti u prostoru kakav zaslužuju

U međuvremenu, u glavi su mi odzvanjale dvije riječi koje su najbolje opisivale kakvo je stanje bilo prije – noćna mora, rekao je Forto

Edin Forto: I dalje ne mogu shvatiti kako je neko mogao mlade ljude držati u takvim uslovima. FACEBOOK

Piše: A. O.

3.11.2022

Obnovljeni Studentski dom Nedžarići, koji je dio projekta obnove 40 javnih objekata na poboljšanju energetske efikasnosti i kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo, danas je zvanično otvoren.

Tom prilikom oglasio se i premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto koji je kazao da uprkos tome što je već postala rutina da đacima, studentima, građanima predaju obnovljene vrtiće, škole, zdravstvene ustanove u sklopu poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekata, Studentski dom Nedžarići posebna je priča.


Objava premijera na Facebooku. PRINTSCREEN

- S nestrpljenjem sam čekao dan kada će naši studenti, konačno, živjeti u prostoru kakav zaslužuju. I evo, to smo dočekali. U međuvremenu, u glavi su mi odzvanjale dvije riječi koje su najbolje opisivale kakvo je stanje bilo prije – noćna mora. Upravo tako je uslove u domu opisao šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) kada smo u novembru prošle godine obilazili objekt uoči početka obnove.

Tako je zaista i bilo, višedecenijska nebriga i zanemarivanje ogledalo se u nedostatku tople vode, zastarjelim instalacijama i namještaju, neuslovnim prostorijama... I dalje ne mogu shvatiti kako je neko mogao mlade ljude držati u takvim uslovima. Na svu sreću, to je iza nas, danas je u Nedžarićima potpuno druga slika i neizmjerno sam sretan zbog toga - poručio je Forto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.