ULICA ŽRTAVA FAŠIZMA

Obilježena godišnjica na Otoci povodom ubijenih devet civila, od kojih su petoro bili djeca

Ovaj masakr počinila je Vojska RS, prije 29 godina, kada je s položaja iz Nedžarića ispalila tri granate, čijim je gelerima tada ranjeno još 38 Sarajlija

Sa obilježavanja na Otoci. VLADA KS

A. O.

10.11.2022

Delegacija Kantona Sarajevo danas je položila cvijeće na mjesto masakra u ulici Žrtava fašizma kod broja 12 u naselju Otoka, u znak sjećanja na devet ubijenih civila, od kojih su petoro bili djeca.

Ovaj masakr počinila je Vojska RS, prije 29 godina, kada je s položaja iz Nedžarića ispalila tri granate, čijim je gelerima tada ranjeno još 38 Sarajlija.


Veliki broj građana došao da oda počast žrtvama. VLADA KS

Ubijeni su dvogodišnja Elma Geko, četverogodišnji Semir Haseta, šestogodišnji Ibrahim Huskić, osmogodišnja Amina Hećo i devetogodišnji Ajdin Hodžić, kao i Slavojka Govedarica, Vinko Lončar, Silvijo Mačorović i Božidar Šuka.

Na spomen obilježje cvijeće su položile i porodice, prijatelji ubijenih sugrađana, delegacije Općine Novi Grad, te predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Unije civilnih žrtava rata KS, Savjeta Mjesne zajednice "Otoka", AntiDayton pokreta, kao i Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.