NA JUČERAŠNJOJ SJEDNICI

Usvojen Budžet Općine Novo Sarajevo za 2023. godinu u iznosu od 44.426.000 KM

Također, značajna sredstva su planirana u oblasti socijalnih davanja, za pomoć boračkoj populaciji, penzionerima, javnim institucijama i udruženjima građana iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta

Općina Novo Sarajevo. avaz

A. O.

31.12.2022

Općinsko vijeće Novo Sarajevo na jučer održanoj 16. hitnoj sjednici, nakon trinaest sati zasijedanja, kasno sinoć usvojilo je Budžet Općine Novo Sarajevo za 2023. godinu u iznosu od 44.426.000 KM.

Budžetom je planiran nastavak relazacije započetih kapitalnih projekata u 2023. godini, uređenje građevinskih zemljišta, javnih površina i zaštite okoliša, opremanje struktura civilne zaštite, rješavanje problematike iz komunalne infrastrukture, sanacija saobraćajnica, trotoara, javne rasvjete, komunalne higijene, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže, izgradnja igrališta i održavanje parkovskih površina.

Također, značajna sredstva su planirana u oblasti socijalnih davanja, za pomoć boračkoj populaciji, penzionerima, javnim institucijama i udruženjima građana iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

Planiran je nastavak finansiranja novih projekata, kao i onih započetih, u oblasti poboljšanja socijalnog položaja ugroženih kategorija građana, projekata za razvoj sporta, kulture i obrazovanja, kao i projekata aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja, te projekata podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Na jučerašnjoj sjednici vijećnici Općine Novo Sarajevo usvojili su i Odluku o izvršavanju Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2022. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.