NABAVKA DRONOVA

Skupština Kantona Sarajevo danas raspravlja o komunalnoj policiji

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o šumama Kantona Sarajevo po skraćenom postupku

Sa jedne od sjednica Skupštine KS. Vlada KS

A. O.

27.1.2023

Treća radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za danas s početkom u 9 sati.

Dnevni red ima 14 tačaka, a između ostalog trebao bi se razmatrati Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za 2022. godinu sa Odlukom o izvršavanju Izmjena i dopuna Finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za 2022. godinu.

Također, planirano je razmatranje i o Prijedlogu Zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo, Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu, Prijedlogu Odluke o proglašenju temeljnih udruženja kulture naroda Bosne i Hercegovine od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o šumama Kantona Sarajevo po skraćenom postupku.

Za provođenje Zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo i formiranje Kantonalne uprave za komunalne poslove Kantona Sarajevo potrebno je obezbijediti finansijska sredstva u Budžetu Kantona Sarajevo.

Planirana je nabavka dronova u iznosu od cca 20.000 KM, te nabavka sredstava prinude (palica i sprej sa omamljujućim dejstvom) u iznosu od cca 20.000 KM.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.