POLITIČKA PREPUCAVANJA

Zahiragić odgovorio Šteti: Ne može sakriti da nisu stigli svi trolejbusi

Šteta je najavio da će podnijeti svoju ostavku ukoliko ne završi prvi dio rekonstrukcije pruge, ni završene pruge, ni ostavke, naveo je Zahiragić

Zahiragić: Nisu kupljeni da stoje u garaži, nego da budu u saobraćaju. Printscreen

A. Č.

9.2.2023

Od jučerašnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo traju prepucavanja na relaciji SDP- SDA.

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić (SDA) i ministar u Vladi KS Adnan Šteta (SDP) i danas su nastavili govoriti o nabavci trolejbusa kao i o javnom gradskom saobraćaju.

Nakon što je jučer Zahiragić rekao da će podnijeti ostavku ukoliko vidi 20 trolejbusa, a Šteta je kasno sinoć objavio fotografiju sa depoa, zastupnik SDA se ponovo oglasio na Facebooku.

Nekoliko njih je u saobraćaju

- Bjeloruski trolejbusi, čija isporuka je kasnila, iako će ih građani godinama plaćati kroz kredit, nisu kupljeni da stoje u garaži, nego da budu u saobraćaju. Nažalost, svega nekoliko njih je u saobraćaju. Prije par dana je stigao još jedan dio njih, što mi je jučer rekao ministar, a i što sam vidio na slici koju je objavio ministar Šteta i to me iskreno raduje – navodi Zahiragić na Facebooku.

Dalje dodaje da iz kojeg god ugla ih ministar Šteta slikao, ne može sakriti da još uvijek nisu svi stigli, a trebali su, još prošle godine.

- Rekao sam, u istoj rečenici kao onaj dio koji su mediji svjesno istakli, da ću podnijeti ostavku ako su svi trolejbusi, koji su ugovoreni i koje smo platili, stigli. Svi ugovoreni trolejbusi još nisu stigli. Nadam se brzo hoće, jer plaćeni su velikim novcem – naveo je Zahiragić.

Fali im još trolejbusa

- Znam da bi gospodin Šteta i ostali ljudi poput njega, a koji potpisuju u najmanju ruku sumnjive ugovore i ne izvršavaju ugovorene poslove, voljeli da više nisam zastupnik, ali ovaj put nisu dobili tu satisfakciju, fali im još trolejbusa...

S druge strane, mene 12,5 hiljada glasova građana Kantona Sarajevo obavezuje da nastavim raditi u Skupštini KS na ovakav način. Iskreno, pošteno i bez oraha u džepovima.

Kada smo kod ostavki, Šteta je najavio da će podnijeti svoju ostavku ukoliko ne završi prvi dio rekonstrukcije pruge do augusta prošle godine. Naravno, ni završene pruge, ni ostavke.

Kada je već ministar krenulo sa objavama, neka nam konačno pokaže sve ugovore koje krije za rekonstrukciju pruge i tačan iznos sredstava, koji je, samo dragi Bog zna za koliko, veći nego prvobitno ugovoreni. Neka nam pokaže kojoj firmi, bliskoj SDP-u, daje preko 20 miliona maraka za sistem adaptivnog upravljanja saobraćajem...

Nedostatak vizije

Može nam pokazati i svoju diplomu "Visoke škole za uslužni biznis" sa Sokoca jednom fotografijom?

Valjda ih gore ne uče ovakvim mahinacijama. Usput, tema moje diskusije nisu bili sami trolejbusi, nego kompletan Budžet Kantona Sarajevo, a koji je ponovo pun kreditnih sredstava i nedostatka vizije – naveo je Zahiragić te dodao da će cijelu diskusiju objavit večeras.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.