KISELJAK

Osnovci s učiteljicom drugaru iz klupe poklonili bicikl

Asmir se razredu pridružio u drugom osnovne, kada je s porodicom iz Hadžića doselio u Gornje Žeželovo

Šipčanin (u zelenoj majici) s drugarima iz klupe i učiteljicom. Facebook

Z. KARIĆ

14.6.2019

Učenici petog razreda Osnovne škole „Lepenica“ s učiteljicom Anom-Marijom Lukić obradovali su svog drugara i učenika Asmira Šipčanina iz naselja Gornje Žeželovo poklonivši mu bicikl. 

Od sreće jer je dobio dugo željeni bicikl Asmir je zaplakao, a suza radosnica nije nedostajalo ni kod onih koji su ga ovim darom razveselili, učenika koji s njim dijele školske klupe i njihove učiteljice.

Asmir se razredu pridružio u drugom osnovne, kada je s porodicom iz Hadžića doselio u Gornje Žeželovo. Kako je škola od njegove kuće udaljena dva kilometra, dječak je svaki dan pješke prelazio tu dionicu. Njegovi drugari, shvativši u kakvoj je situaciji Asmir, odlučili su mu pomoći tako što su mu kupili bicikl i tako olakšali dolazak u školu.

- Budući da mu je i rođendan, učenici su mi sami predložili da mu zajedno kupimo bicikl koji on toliko želi. Mene je njihova ideja razveselila i odlučila sam je podržati te smo sakupili novac i kupili bicikl – rekla je Lukić s osmijehom, koja itekako ima razlog biti ponosna na svoj razred, ali i svoj posao u kojem je uspjela jer, osim znanja, kod svojih je učenika uspjela razviti osjećaj humanosti.

Suze radosnice na Asmirovom, ali i licu njegovih prijatelja iz školskih klupa, kao i učiteljice Lukić učinile su kraj ove školske godine za peti razred OŠ u Lepenici nezaboravnim. Ovim gestom učenici škole, koja radi prema hrvatskom planu i programu, pokazali su da dobrota i dalje pobjeđuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.