KARATE

U Tokiju trebamo imati dva predstavnika

Avaz Sport

28.5.2018

Uz Ivana Klepića koji je nedavno obradovao javnost BiH zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u karateu (Novi Sad), veliki uspjeh je ostvarila i njegova klupska kolegica iz SKK Neretva (Mostar) Ivona Ćavar osvojivši bronzu u kategoriji do 68 kg. 

Time je postala prva žena iz BiH koja je osvojila dvije medalje s dva velika takmičenja kao što su Svjetsko prvenstvo (Linc 2016.) i Evropsko prvenstvo (Novi Sad, 2018.).

- Što više vrijeme odmiče, mislim da sam mogla i zaslužila bolje od bronze. Već sam prolazila sličan osjećaj poslije Svjetskog prvenstva, tako da su se dojmovi slegli i gledam prema budućnosti. Pokušat ću već ove godine u Madridu na Svjetskom prvenstvu napraviti korak više - najavljuje Ivona.

Karate je od prije dvije godine postao olimpijski sport, a prvi put će na Olimpijskim igrama biti predstavljen u Tokiju 2020. godine.

- Sve je usmjereno ka Igrama, ali idem po redu i sljedeći veliki cilj je ipak Svjetsko prvenstvo u Madridu najesen. Realno, imamo tri do četiri kandidata za Olimpijske igre, a očekujem da bi ih mogli imati jedno ili dvoje u Tokiju. Mislim da je toliko realno - smatra Ivona.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.