KARATE TURNIR

Enes Garibović pobjednik karate takmičenja "Top ten" u Sarajevu

Ovdje su karate zvijezde, sama elita karatea. Svaka čast na spektaklu, svaka čast publici, popunjena dvorana, navijanje, sve nas je to motiviralo dodatno, kaže Garibović

Garibović najbolji na turniru. Fena

M. K.

26.3.2022

Predstavnik Hrvatske Enes Garibović pobjednik je karate takmičenja "Top ten" koje je održano u dvorani "Goran Čengić" na Grbavici.

Garibović je na takmičenju koje je okupilo najuspješnije karatiste svijeta i olimpijce, slavio ispred Konstantinosa Mastrogianisa iz Grčke, dok su trećeplasirani bili Anđelo Kvesić iz Hrvatske i Asiman Gurbanli iz Azerbejdžana, prenijela je Fena.

- Ovdje su karate zvijezde, sama elita karatea. Svaka čast na spektaklu, svaka čast publici, popunjena dvorana, navijanje, sve nas je to motiviralo dodatno. Ponosan sam što sam prvi osvajač ovog turnira, čestitam i predstavniku Grčke koji je osvojio drugo mjesto i kolegi iz reprezentacije Kvesiću. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalni. Moram spomenuti i idejnog tvorca Nermina Potura i čestitati svima iz organizacionog odbora, kazao je Garibović.


Drugog dana takmičenja bit će održan turnir "Grand Prix Sarajevo 2022" u šest kategorija, saopćili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.