PRVAK BOGATO NAGRAĐEN

Fjuri i Vajt zaradili višemilionske premije: Saznajte koliko su tačno dobili novca

Porodica, sreća i religioznost, ono su što Fjuri gura u prvi plan. Međutim, pobjedom protiv Dilana Vajta (Dillian Whyte), ''Gypsy King'' dodatno je podebljao svoj račun i to jako dobrom cifrom

"Quensberry promotions" osigurao je honorar od 41 milion američkih dolara za dvojicu boksera. AFP

G. Š.

24.4.2022

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) često ističe kako je odavno zaradio dovoljno novca i da to nije nešto što ga pokreće u životu. Porodica, sreća i religioznost, ono su što Fjuri gura u prvi plan. Međutim, pobjedom protiv Dilijana Vajta (Dillian Whyte), ''Gypsy King'' dodatno je podebljao svoj račun i to jako dobrom cifrom.

Naime, "Quensberry promotions" osigurao je honorar od 41 milion američkih dolara za dvojicu boksera. Podjela je bila dogovorena u omjeru 80:20 u korist Fjurija. Kad se to svede na konkretne iznose, Fjuri je imao zagarantirano 29,5 miliona dolara, ali otvarala mu se i mogućnost dodatnog bonusa u slučaju pobjede.

Taj bonus iznosi 4,1 milion dolara, a Fjuri je nokautom u šestoj rundi osigurao i taj novac. Dakle, Fjuri se vraća kući bogatiji za minimalno 33,6 milijuna dolara. Dodaju li se tu razne cifre koje je vjerojatno zaradio od dodatnih prihoda kao što su sponzorski ugovori i slično, zarada Fjurija još je veća.

Što se tiče Vajta, njegov dio kolača osjetno je manji od Fjurijevog, ali ne može se ni on požaliti - 7.4 milioa dolara dobio je za svoj nastup i to je gotovo sigurno najveći honorar koji je zaradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, prenosi "Fightsite.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.