ZENICA

Marinović: Moramo se taktički pripremiti i paziti na sve de talje

Pripreme za naredne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Italiji

D. J.

3.9.2018

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i počeli pripreme za naredne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Italiji.  

Naši „U-21“ reprezentativci se trenutno nalaze na prvom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi s 15 osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica. Naredni izazov slijedi već u petak kad će u Trening centru biti domaćini reprezentaciji Švicarske. Selektor Vinko Marinović  dao je kratku izjavu za predstavnike medije u kojoj je naveo da će medicinska služba imati posla jer prema prvim informacijama pojedini igrači imaju problema s povredama.

- Prema podacima koje imamo, Švicarci dolaze u sastavu u kojem su igrali zadnju prijateljsku utakmicu s Francuzima. Djibril Sou (Sow) i Albian Ajeti će biti priključeni njihovoj „A“ selekciji dok će treći igrač s tog spiska Dimitri Oberlin ipak igrati za mladu selekciju.. Nemamo puno vremena, imamo samo tri dana i moramo voditi računa o tome da se igrači osvježe. Dosta dugo smo zajedno, znamo šta treba uraditi i vjerujem da će igrači to i ispoštovati na utakmici - kaže Marinović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.