BANJA LUKA

Šta je u izvještaju napisao delegat meča Borac - Sarajevo

53 minuti dolazi do kvara na reflektoru i izaziva prekid igre u trajanju od 22 minute

Detalj s utakmice. Screenhot

Avaz.ba

29.2.2020

Derbi 21. kola PLBiH, utakmica između Borca i Sarajeva, obilježio je prekid u 53. minuti meča zbog prestanka rada jednog od reflektora na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Osim ove situacije zbog koje je glavni sudija utakmice Vladimir Bjelica u svlačionicu poslao obje ekipe, bilo je i korištenja pirotehnike, ali i fašističkog skandiranja domaćih navijača.

Delegat susreta Mirko Milošević iz Zvornika nakon utakmice u svom izještaju napisao da je utakmica organizirana po Propozicijama BH Telecom Premijer lige BiH sa propustima.

Delegat susreta Mirko Milošević iz Zvornika nakon utakmice napisao izvještaj. Screenshot

- Klub domaćin preduzeo je sve za odigravanje utakmica, ali u 53 minuti dolazi do kvara na reflektoru i izaziva prekid igre u trajanju od 22 minute. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisustvo predstavnika službi i službenih lica uz ispoštovan kodeks odjevanja, predstavnici ekipa na vrijeme predali spiskove igrača uz jasnu naznaku igrača do 21 godine, stranaca u ekipama i igrača na ustupanje sa legitimacijama i licencama i nakon izvršenog pregleda konstatovano da svi prijavljeni imaju pravo nastupa. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je na tribinama bilo upotrebe pirotehničkih sredstava i nepristojnog skandiranja. Gostujuća ekipa kao i službena lica dočekani i ispraćeni korektno. Na utakmici prisutan bezbjednjak ispred FSBiH Branislav Puhalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.