PREMIJER LIGA

Sudija Miloš Gigović pljačkao Velež, Premijer liga se vratila na staro

Od prve minute pokazao je tendenciju, ono što se u normalnom fudbalskom svijetu kod sudije ne smije desiti

Gigović: Ne radi u korist bh. fudbala. Arhiv

Piše: Nermin Demirović

4.10.2020

Nisu ta vremena prošla u Bosni i Hercegovini, sada je jasno. Nisu prošla vremena bezobzirne pljačke koju rade fudbalske sudije. Ovog puta bio je to pokušaj da se lijepo umota, ali teško je moglo da se nevidi.

Iz Mostara su se uoči utakmice Premijer lige BiH čudili kako je Miloš Gigović iz Bosanke Gradiške delegiran da sudi njihovu utakmicu u Banjoj Luci protiv Borca. Neki kažu da je on faktički domaći banjalučki sudija i da radi u tom gradu, pa je otuda zaista bila diskutabilna odluka da on sudi ogled Borca.

Delegiran, izašao na travnjak i napravio pravu lakrdiju. Od prve minute Gigović je pokazao tendenciju, ono što se u normalnom fudbalskom svijetu kod sudije ne smije desiti. Igračima Borca je za sve dijelio usmene opomene, a gostima kartone. Ni jedna lopta koja je bila diskutabilna nije dosuđena Veležu, a to iživljavanje nije prestajalo.

Od početka je odmah žestoko odgovorio na svaki mogući pokušaj igrača Veleža da ukažu da je i neko od domaćih treba biti sankcioniran. Čak su u očaju i s klupe Veleža pozivali svoje igrače da mu ništa ne govore.

Ovaj Gigović nije smiješan lik, ovaj Gigović je pokazao kako je Premijer liga BiH, vraćena na staro, kada sudija i pred TV kamerama bezobzirno pljačka jedan klub. Momke koji su izašli pošteno na travnjak da odigraju utakmicu i bore se za boje kluba.

Velež je hrabro igrao, posebno je to bilo vidljivo u nastavku utakmice, ali onda je Gigović odlučio dati drugi žuti karton Brandau i tako dovesti stvari tamo gdje trebaju po njemu biti. Drugi karton koji je dao igraču Veleža, sve i da nije diskutabilan, onaj prvi je nepostojeći.

A onda nakon sat „Gigovićeve igre“ gol za domaće. Kada se pogleda snimak čist kao suza, ali ako se zaboravi da je u prethodnom napadu Gigović zažmirio na brutalan start nad igračem Veleža pred kaznenim prostorom domaćih. Niti kartona, a niti faula. Nije bilo faula ni za drugi gol domaćih, kada je igrač Veleža bukvalno nokautiran u svom kaznenom prostoru.

Taj Miloš Gigović, inače zapažen po pominjaju u dokumentima afere „VAR“, očekivati je da će napredovati. Ne treba očekivati da takav čovjek bude udaljen iz bh. fudbala, jer uporno obavlja posao i pored toga što je i ranije bio režiser lakrdija na bh. terenima. Problem je što njegov posao nikako nije u korist bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.