PREMIJER LIGA BIH

Iz Radnika osuli paljbu po Gigoviću: Arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal

Oglasili se saopćenjem

Da li smo pogriješili, pitaju se iz FK Radnik. ARHIV

A. Vatreš

3.4.2021

FK Radnik iz Bijeljine oglasio se saopćenjem u vezi dešavanja na minuloj utakmici m:tel Premijer lige BiH protiv Borca, gdje su poraženi s 1:3.

Mnogo bure je, po ko zna koji put, izazvao arbitar Miloš Gigovića, čije su suđenje iz bijeljinskog kluba najoštrije osudili.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Jedna od najtežih sezona u historiji Premijer lige BiH bliži se kraju. Kao i na sve segmente života pandemija koronavirusa ostavila je velike posljedice i po fudbal u BiH. Iako sporedna, ipak, najvažnija sporedna stvar na svijetu proživljava teške trenutke.

Zdravlje sportista konstantno je ugroženo rizikom od zaraze, egzistencijalno preživljavanje klubova zbog prateće ekonomske krize dovedeno je u pitanje, a povrh svega ostali smo bez podrške najvjernijih pristalica na tribinama. Upravo onih koji bi svjedočili ovome što želimo predočiti javnosti.

Fudbalski klub Radnik suočavajući se sa svim izazovima, uložio je velike napore kako bi sačuvao regularnost, finansijsku održivost i sportski duh za bolja vremena koja, nadamo se, dolaze.

Nije lako, zbijali smo redove, štedjeli i borili se. Za dignitet kluba i fudbala u BiH.

Nažalost, dešavanja u proljetnom dijelu elitnog takmičenja, nameću nam pitanje: Da li smo pogriješili?. Da li je put dostojanstva, poštenja i viteškog nadmetanja pogrešan put? Da li nam slučajno sviraju penale u Mostaru i Bijeljini, baš kada sustižemo prednost protivnika? Prilikom dosuđenog penala u Mostaru, naš igrač Marko Savinović je završio u bolnici sa težom povredom ključne kosti i slijedi operacija!

Da li smo slijepi na ciljano kartoniranje naših igrača? Protiv Veleža u Mostaru, sudija Musić svim našim igračima sa dva žuta kartona daje i treći kako bi bili "slobodni" protiv velikana iz Platonove, a koji je od prošle godine ponovo član premijerligaškog društva! Ali velikan je velikan...

"Velikan" nikad ne ide sam. Sinoć u Bijeljinu doveo prvu sudijsku ličnost države, najpoznatijeg cirkusanta s pištaljkom, idealnog za utakmice kada vam je stalo do humora i ne navijate ni za jedan tim. Njegove odsuđene utakmice idealne su za "skrivenu kameru"!

No, nažalost, ili pak na sreću, televizijske kamere u direktnom prijenosu nisu bile skrivene i zabilježile su još jedan nastup Miloša Gigovića. Ovaj put ne bi smo nabrajali detalje koje su vidjeli svi, a kojima je ovaj arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal u Premijer ligi BiH.

Da li je "to" liga kojoj se teži?

Sinoć, na tribinama u Bijeljini, u delegaciji Borca tridesetak lica, većina spremnih na provokacije i fizički obračun sa "seljacima iz Semberije"!!!

Da li i nama trebaju "batinaši" na gostovanjima?

Konačno, da li mi, nakon osam uzastopnih svijetlih godina, od kojih dvije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripadamo ovakvoj Premijer ligi?

Ako je greška igrati pošteno, pobijediti jačeg, ako je greška biti korektan i pristojan, ako je greška imati sportsku čast i dostojanstvo onda...

Prosta im bila, Premijer liga!, poručili su iz FK Radnik Bijeljina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.