HORDE ZLA

Navijači Sarajeva okačili parolu o Izetu Naniću i poslali odgovor Fudbalskom savezu BiH nakon kazne

U obrazloženju kazne Fudbalskog saveza BiH navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

E. Ć.

30.8.2022

Transparent okačen ispred krovne kuće bh. fudbala. Facebook

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo odlučili su reagirati na kaznu koju im je izrekao Fudbalski savez BiH zbog izvještaja delegata kojem je zasmetao transparent posvećen legendarnom komandantu Armije Republike BiH Izetu Naniću.

Bordo tim je zbog kazne igrao pred praznim tribinama stadiona Bilino polje, a najvatrnije pristalice Sarajeva su okačile transparent ispred krovne kuće bh. fudbala.

- Uvijek će se čuti sa naših tribina, ime najvećeg bosanskog sina! Izet Nanić - poručile su Horde zla.


Podsjetimo, u obrazloženju kazne Fudbalskog saveza BiH navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

- Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo "Dušmanima Bosne nanio je jada" - saopćeno je iz FK Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.