GLOBUS

DOBILA 51 GODINU ZATVORA Dileru dozvolila da joj siluje kćerku u zamjenu za heroin!

April Corcoran izjasnila se krivom po svim tačkama optužnice

(D. K.)

21.7.2016

April Corcoran osuđena je na 51 godinu zatvora nakon što je utvrđeno da je heroin plaćala tako što je davala dileru da siluje njenu maloljetnu kćerku.

- Najiskrenije, u tri i po godine koliko sam sutkinja, ovo je najgnusniji slučaj koji je stigao pred ovaj sud - izjavila je Leslie Ghiz, sutkinja molbenog suda u okrugu Hamilton u američkoj državi Ohio, koja je Corcoran osudila na 51 godinu zatvora, prenosi Independent.

Corcoran se izjasnila krivom po svim tačkama optužnice, među kojima su višestruko saučesništvo u silovanju, trgovina ljudima i ugrožavanje djeteta. Ona je “izdavala” svoju kćerku dileru, koji je jedanaestogodišnju djevojčicu silovao, sodomizovao i tukao, a ponekad i snimao. Dijete je bilo primorano da izvodi vaginalni, analni i oralni seks sa četrdesetogodišnjim muškarcem.

Pošto je diler više volio djecu uzrasta ispod 11 godina, Corcoran je svoju kćerku oblačila da izgleda mlađe. Pomoćnica okružnog tužioca okruga Hamilton Katherine Pridemore rekla je da niko nije mogao da zna da diler ima sklonost da snima djecu dok ima odnose sa njima. Majka nije imala novca niti drugi način plaćanja za heroin, pa je nudila svoju kćerku.

- Niste pokazali nikakvu milost prema svom djetetu. Nisam sigurna da li shvatate štetu koju ste joj zaista nanijeli - kazala je sutkinja Ghiz optuženoj.

Corcoran je imala i posebnu “nagradu” za svoju kćerku nakon ovih brutalnih susreta: davala joj je malo heroina. Prema riječima Pridemore u obraćanju sudu, djevojčica to nije željela, ali joj je majka govorila da je “dobra djevojčica” i da je “učinila pravu stvar”. Djevojčica je povraćala svaki put.

Ovo se desilo četiri puta između februara i juna 2014. godine. Sutkinja je rekla da se Corcoran nijednom nije izvinila svojoj kćerki.

shandell

Willingham: Čeka saslušanje

Shandell Willingham, navodni diler, također je optužen i čeka saslušanje.

- Djevojčica sada ima 13 godina i živi sa ocem i maćehom van države Ohio. Imala je suicidalne misli, i pod medicinskom njegom je i na lijekovima - rekla je Ghiz sudu.

Policija i nadležni organi su saznali za slučaj u junu 2014. godine, kada se djevojčica preselila kod oca koji je i prijavio slučaj.

Ovaj slučaj nije mnogo iznenadio lokalno stanovništvo u ruralnom Ohiou, jer se, kako oni sami kažu, takve stvari tu često dešavaju, možda ne u takvoj mjeri, ali se stalno prijavljuju novi slučajevi nasilja nad životinjama i tuča koje izbijaju svugdje.

- Teško mi je, kao roditelj, da shvatim kako biste mogli da iskoristite svoje dijete da zadovoljite zavisnost od droge. Poslije svih godina provedenih kao tužilac, i dalje sam zaprepašten kako roditelji tretiraju svoju djecu. Nezamislivo je šta je ova djevojčica preživjela, ali se nadam da će joj presuda za majku i dilera i intenzivno savjetovanje pomoći da povrati malo vjere u svijet. Ovaj slučaj je najbolji primjer koliko razoran uticaj ima heroin na naše društvo - rekao je tužilac okruga Hamilton Joseph T. Deters.

Prema riječima njenog advokata, Corcoran je bila brižna majka prije nego je postala ovisnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.