GLOBUS

Haljina Melania Trump izazvala haos na društvenim mrežama

Većina komentara je bila negativna zbog lošeg imidža Donalda Trumpa

Redakcija

6.1.2017

U novogodišnjoj noći Melanija Trump je obukla predivnu crnu haljinu "Dolce & Gabbana", koja je izazvala velike polemike.

Iako je nova Prva dama Amerike već dugo klijent italijanskog brenda, sada, od kada joj je suprug postao predsjednik Amerike, njeni modni izbori se mnogo pažljivije prate. Njenu fotografiju u koktel haljini sa mašnama na ramenima je na svom Instagramu podejelio dizajner Stefano Gabana. 

Njegov post je skupio više od 13.000 lajkova i preko 1.000 komentara. Stefano je između ostalog Melaniju nazvao "lijepom ženom", a njene kritičare je proglasio ignorantima.

Većina komentara je bila negativna zbog lošeg imidža koji Donald Trump ima u Italiji, ali i šire.

- Bez obzira da li je lijepa ili nije, da li bi bio ponosan da oblačiš Evu Braun? To je tako pogrešno - napisao je jedan komentator, a Stefano je odgovorio: "Ko je Eva Brown? Izvini...". Neizvjesno je da li je dizajner namjerno preveo prezime Hitlerove supruge iz Braun u Brown.

Drugi su mu zamjerili da su na ovaj način kompromitovali svoju modnu kuću i jeftino se prodali.

Stefano Gabana je objasnio da je Melanija haljinu kupila u regularnom butiku, i da je nije šivena po njenoj mjeri. Inače cijena hljine je 2.995 dolara.

U novembru je dizajerka Sofi Tilet pozvala svoje kolege, američke modne kretaore, da prate njen primjer i ne oblače Prvu damu. Pojedini dizajneri kao što su Tom Ford i Mark Džejkobs su rekli da svoje kreacije ne žele da vide na Melaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.