DIJASPORA

Što je Džeko u fudbalu, dr. Kopić je u medicini

Osman Džiho ugostio vrhunskog stručnjaka

A. H.

20.9.2014

U ovosedmičnom izdanju emisije „U tuđoj avliji“, koja je na programu u nedjelju u 20.45 sati na Hayat Plus televiziji, urednik Osman Džiho ugostit će dr. Ašira Kopića, vrsnog bh. medicinskog stručnjaka. Govoreći o svom ovosedmičnom gostu, Džiho slikovito objašnjava da je dr. Kopić u medicini ono što je Edin Džeko u nogometu.

Riječ je o ljekaru koji ima zvanja interniste, onkologa, hematologa i gastroenterologa, koja je stekao i specijalizirao u inozemstvu. Kopić je tri godine obnašao i funkciju direktora Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla, ali je 2011. napustio tu poziciju i vratio se u Njemačku, gdje je trenutno glavni ljekar jedne privatne onkološko-hematološke klinike, smještene u blizini Štutgarta. Prije tri mjeseca otvorio je i privatnu praksu u Štutgartu, u elitnom naselju Degerloh.

U razgovoru za našu emisiju Kopić ističe da je posebno ponosan na svoj angažman i istraživanja u „Research Genetic Cancer Centru, čije je sjedište u Grčkoj i gdje se liječenje leukemije i karcinoma ispituje na molekularnom nivou. Kopić je autor i velikog broja stručnih radova te član nekoliko evropskih i svjetskih udruženja u oblastima u kojima djeluje. Dr. Kopić je, također, jedan od inicijatora formiranja banke koštane srži u našoj zemlji.

Dr. Ašir Kopić iskazuje veliki patriotizam i spremnost da pomogne našoj zemlji u oblasti u kojoj je vrhunski stručnjak i s velikim optimizmom priča o formiranju banke koštane srži, o kojoj sanjaju mnogi bh. građani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.