DIJASPORA

Bosanac jedan od najpriznatijih urologa u Njemačkoj

Šta donosi naredno izdanje emisije „U tuđoj avliji“

B. Š.

27.9.2014

Prim. doc. dr. Vahudin Žugor, jedan od najpoznatijih i najpriznatijih urologa u Njemačkoj, ovosedmični je gost emisije „U tuđoj avliji“, koja je na programu u nedjelju u 20.45 sati na Hayat plus TV-u.

Ekipa emisije, s urednikom Osmanom Džihom na čelu, odlučila je obaviti razgovor s našim uglednim urologom s klinike Gronau, jer je on i u ovoj godini nastavio s nizom vanserijskih uspjeha.

Do sada je u ovoj klinici obavljeno blizu 7.000 robotskih operacija, a dr. Žugor je jedan od pionira i idejnih tvoraca razvoja minimalno invazivne robotske tehnologije u Njemačkoj.

Naučna i edukativna medicinska djelatnost je bila i sve ove godine dodatni dio aktivnosti ovog uspješnog urologa, pa je tako učestvovao na brojnim kongresima diljem Evrope.

Dobitnik je 20 internacionalnih priznanja za naučne radove iz medicine, a održao je i više od 140 predavanja u cijelom svijetu. Također, objavio je više od 80 publikacija i naučnih radova u vodećim urološkim časopisima u Americi i Evropi. Redovni je član 10 vodećih uroloških asocijacija u svijetu.

Njegov prioritet je razvoj različitih operativnih metoda u urologiji, a cilj mu je i razvoj kliničke i eksperimentalne urologije po evropskim standardima u Bosni i Hercegovini.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.