DIJASPORA

Bosanac jedan od najuspješnijih u internet prodaji u Njemačkoj

U ovosedmičnom izdanju emisije „U tuđoj avliji“

Redakcija

5.10.2014

Husein Aškraba je talentovani košarkaš koji je svojevremeno van Bosne i Hercegovine otišao radi košarkaške karijere, ni ne sluteći da će ga životni put dovesti do današnje pozicije jednog od najuspješnijih online prodavača u Njemačkoj. Upravo on je ovosedmični gost emisije "U tuđoj avliji", urednika Osmana Džihe.  
 
Sa svojim partnerima i kolegama iz lanca frizerskih salona koji nosi naziv "Hairlando", Husein je razvio jedan od najtraženijih online marketa za opremanje frizerskih salona širom Evrope.

„Hairlando“ ima svoju iPhone & Android aplikaciju. Sve funkcionira automatizovano: od dolaska narudžbe u sistem do slanja u lager, pripremanja pošiljke, skeniranja proizvoda i printanja DHL-labela, to jeste slanja proizvoda kupcu.

Website Hairlando.de se našao u finalu Shop Usability Award-a, za najbolji online shop u Njemačkoj, zajedno sa gigantima online prodaje kao što su Zalando.de, Flaconi.de, Saturn.de itd... te zauzeo drugo mjesto u svojoj kategoriji, a u Njemačkoj su na sedmom mjestu općenito u svim kategorijama online shopova.
 
Emisija je na programu u nedjelju u 20.45  na televiziji Hayat plus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.