DIJASPORA

Halid Bešlić oduševio nastupom u Holandiji

Nastup legendarnog pjevača u provinciji Limburg

B. ŠIŠIĆ

27.10.2014

U holandskoj provinciji Limburg, koja graniči s Njemačkom, bh. organizacija „Zenica blues“, koju su osnovali Nermin Neno Fejzagić i Denan Deno Hamzić iz Zenice za vrlo kratko vrijeme postala je veoma popularna, prvenstveno zbog zabava koje organiziraju.

I proteklog petka „Zenica blues“ priredila je prvorazredni muzički događaj, ugostivši legendarnog Halida Bešlića, koji je oborio rekord posjećenosti. Zadovoljna publika iz Holandije i Njemačke uživala je u hitovima ovog pjevača, koji je ispunjavao muzičke želje, fotografirao se s fanovima i oko sebe širio pozitivnu energiju. I na ovom nastupu bilo je ljudi iz svih dijelova nekadašnje Jugoslavije, a da Halida zaista svi vole potvrdio je to i ovaj nastup.

- Uvijek želim da se na mojim nastupima publika osjeća lijepo. Kada je njima lijepo, onda je meni još ljepše. Šta ima bolje nego vidjeti vesela lica oko sebe? Nije ni našim ljudima u dijaspori lako, ono što je najbitnije, ne zaboravljaju domovinu - rekao je Bešlić.

U pauzi njegovog nastupa, narodnim igrama i pjesmama iz BiH predstavili su se članovi folklorne sekcije iz Antverpena.

Raspoloženi Beslić uz svoj prateći bend nastupao je do ranih jutarnjih sati, a dan poslije Halid je imao nastup u Njemačkoj.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.