DIJASPORA

Veliku pomoć pružaju i uspješni bh. biznismeni

FRANKFURT Finalne pripreme za "Noć Bosne i Hercegovine"

Autor:B. ŠIŠIĆ

4.11.2014

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka manifestacije „Noć Bosne i Hercegovine„ koja će biti održana u Frankfurtu pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata BiH u ovom gradu i generalnog konzula Dževada Šaldića.

Daju doprinos

Skoro sve finalne pripreme uspješno se privode kraju, ali ta noć, noć pjesme, kulture, diplomatskog druženja, na koje će doći i predstavnici Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Amerike, kao i predstavnici grada Frankfurta, ne bi se mogla organizirati da nije uspješnih bh. biznismena iz Frankfurta i okolnih gradova.

Tako su Fadil Junuzović, Osman Nuhanović i Ervin Kandić odlučili da kako finansijski tako svojim učešćem i radom u Organizacionom odboru pomognu i daju doprinos.

- Za mene predstavlja veliko zadovoljstvo što sam pozvan od generalnog konzula Dževada Šaldića da budem dio Organizacionog odbora, da dam svoj doprinos, da mogu da se ponosim što sam dio jedne ovakve manifestacije. Ovom gradu i ovoj državi je ta noć itekako potrebna, da na najbolji mogući način prezentiramo našu zemlju - rekao nam je Fadil Junuzović, vlasnik velike i uspješne građevinske firme u Njemačkoj.

osman-fadil-i-ervin

Nuhanović, Junuzović i Kandić: Rado se odazvali

Ervin Kandić je također vlasnik firme koja obavlja sve unutrašnje poslove za veliki prehrambeni prodajni koncern „Rewe" u Njemačkoj.

- Svi mi imamo mnogo naših obaveza, što poslovnih, što privatnih, ali kada je u pitanju jedan ovakav događaj, onda niko od nas ne žali ni vremena ni novca, a posebno kada je u organizaciji Generalnog konzulata naše zemlje. Siguran sam da će ova noć ostati mnogima u lijepom sjećanju i nadam se da se neće sve završiti na ovoj jednoj noći - riječi su Kandića.

Osman Nuhanović nije od velikih riječi, ali i on kao i Fadil i Ervin vrlo rado se odazvao pozivu da bude dio nečega što će biti veličanstven događaj za sve posjetioce, ali i same organizatore i goste.

 Rado se odazvao

- U ovim momentima treba svi da budemo složni, da dišemo kao jedna osoba, ne smijemo dozvoliti propuste. Naravno da će grešaka biti, ali na njima treba da se učimo kako ih sljedeće godine ne bismo ponovili. Odazvao sam se pozivu sa zadovoljstvom i pomoći ću tamo gdje generalni konzul Šaldić kaže da je potrebno - rekao nam je Nuhanović.

Početak u subotu u 19 sati

"Noć Bosne i Hercegovine" održat će se u subotu, 8. novembra, u Frankfurt Grisheim na adresi u Saalbau nied, Heinrich Sthal Strasse 3, 65934 Frankfurt. Početak je u 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.