DIJASPORA

Bilo više od 1.000 posjetilaca

FRANKFURT Održana manifestacija "Noć Bosne i Hercegovine"

B.Š.

13.11.2014

Prvi put u njemačkom gradu Frankfurtu, a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata BiH iz tog grada, organizirana je manifestacija „Noć Bosne i Hercegovine". Generalni konzul Dževad Šaldić pozvao je brojne predstavnike generalnih konzulata, a i grada Frankfurta.

Posjetioce su svojim igrama i pjesmom zabavili članovi folklornih sekcija iz gradova Hanau, Frankfurt, Ofenbah i Odžak. Tako su se na najbolji način predstavili KZS Hanau, KUD "Kolo" iz Frankfurta, KUD "Sevdah" iz Frankfurta, HKUD "Napredak" i BKD "Preporod" iz Odžaka.

U svom dijelu programa i nastupa glumac Josip Pejaković oduševio je prisutnu publiku.

Članovi BKC Ofenbah bili su zaduženi za roštilj i prodaju ćevape, članovi KSZBiH iz Hanaua za kuhinju, žene iz tih centara za kolače i domaće pite, a jedna od njih, Almira Velagić, specijalno za tu noć napravila je tortu sa zastavom BiH.

Članovi Organizacionog odbora Fadil Junuzović, Šefket Zukić, Osman Nuhanović, Ervin Kandić, Rifet Mešinović, Hasib Bašić, Edo Halilović, Ismet Velagić, Fehim Mujkić odlično su odradili svoj dio posla, a svaki posjetilac je na kraju otišao prezadovoljan. Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a bilo je više od 1.000 posjetilaca, dok je skoro 500 ostalo vani jer nisu mogli da uđu.

Nesumnjivo zvijezda večeri bila je Hanka Paldum s harmonikašem Samirom Hodžićem i klavijaturistom Džinom Mašićem, a specijalan program su izveli i vrsni harmonikaši Elvedim Muhić te otac i sin Anto i Tomi Filipović.

Publiku je svojim nastupom oduševio i popularni pjevač Saki Ćosović, a voditelji programa bili su Almira Brkić i Bato Šišić.

Za osiguranje je bila zadužena firma Idriza Mahovića, a za pozvane goste večeri bili su, između ostalih, zaduženi Almedin Begić i Armin Mešinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.