DIJASPORA

Pomažu razvoj sporta u BiH

PROJEKTI Holandski studenti u posjeti

A. HUSEJNOVIĆ

13.11.2014

Holandski studenti sporta i menadžmenta s fakulteta u Amsterdamu, u saradnji s nevladinom organizacijom "Out of Area" vratili su se ovih dana iz Bosne i Hercegovine.

Praktična nastava

Oni u sklopu praktične nastave pokušavaju pomoći razvoj bh. sporta direktnim kontaktima s klubovima iz naše zemlje.

Kako nam je rekla Anee Cosse, direktorica organizacije "Out of Area", osim posjete FK Željezničar u Sarajevu, studenti su posjetili i studijske grupe za sport pri Univerzitetu Mostar, CCPA Sarajevo, Karate klub Konjic te folklorno društvo u ovom gradu.

Razgovarali su i s lokalnim vlastima o mogućnosti izgradnje stadiona i pokretanja fudbalskog kluba u Lisičićima pored Jablaničkog jezera, gdje "Out of Area" ima motel koji koristi u humanim akcijama u BiH.

Zajedno rade

- Holandski studenti su odlučni pomoći u sportskom segmentu klubovima u BiH koliko je to moguće, posebno omladinske asocijacije u rješavanju organizacionih problema, tako da ćemo zajedno raditi na tom planu - rekla nam je Anee Cosse.

Idu u Mihatoviće

Cosse naredne srijede sa studentima iz Helmonda kreće u posjetu izbjegličkoj osnovnoj školi u Mihatovićima kod Tuzle. Oni će tu davati nastavu iz engleskog, matematike te održati radionicu za nastavnike.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.